COACH

Ik ben gecertificeerd coach en tevens NLP Practitioner. Mijn opleiding heb ik genoten bij Phoenix Opleidingen in Utrecht, alwaar ik de Post HBO opleiding Professionele Communicatie heb gevolgd. In deze coachopleiding zijn Systemisch Werk (familieopstellingen) Transactionele Analyse en NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) samengevoegd.

Ik heb mijzelf gedurende deze drie jaar binnenste buiten gekeerd en een schat aan inzichten verworven. Immers een goede coach kan jou alleen maar helpen wanneer zij/hij zichzelf goed kent? Je hebt er niets aan als jouw coach nog niet tot haar/zijn eigen kern is doorgedrongen.

 The Presence Process van Michael Brown heb ik een aantal keer doorlopen. Dit integratiewerk heeft mij nóg meer thuis gebracht bij mezelf. En me vooral ook met twee stevige benen op de grond gehouden. Ik zie Het Presence Process als een rijke aanvulling op mijn persoonlijke ontwikkeling. Om  jou nóg beter te kunnen lezen en begeleiden is het dan ook zeker van toegevoegde waarde. Daarnaast blijf ik mij ontwikkelen door het lezen van vakliteratuur en door te luisteren naar voor mij interessante podcasts. 

Ik pleeg maandelijks intervisie en minimaal twee keer per jaar supervisie.

Ik voldoe als life coach aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine; Hiermee onderschrijf ik ook de door hen opgestelde gedragscode

  

 

 

Mijn naam is Jacqueline Mulder. Sinds 1991 woon en werk ik op het prachtige Schiermonnikoog. Het eilandleven, de relatieve rust, ruimte en pure schoonheid van de natuur zijn voor mij fantastische hulpbronnen en helpen mij in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Op verkenning

Wat er gebeurt tijdens onze sessies noem ik “zoekend praten”. Jij vertelt, ik moedig je aan, rem je soms waar nodig een beetje af, stel heel af en toe een vraag, ik kijk naar je en ik zie je. En dan merk je dat je al pratend tot je eigen antwoorden komt. Ik vind het iedere keer weer een eer wanneer ik getuige mag zijn van inzichten die mensen uit zichzelf weten te halen. Wanneer je niet weet waar je moet beginnen met praten, of wanneer je helemaal niet zo’n prater bent,  help ik je. Ik ga met je op  een mooie verkenningstocht.

Oude patronen en emoties zoals woede, angst en verdriet we gaan ze vast ontmoeten. Maar je hoeft ze niet alleen onder ogen te komen. Ik ben bij je om je te ondersteunen. En ook om ervoor te zorgen dat je hier niet in blijft hangen. Het kan soms confronterend zijn om delen van jezelf tegen te komen die je nog niet kende of die je al jaren op slimme wijze weet te onderdrukken of te verstoppen. Je gaat ze  onder ogen komen en leert waarom ze al die tijd bij je zijn geweest. 

Je gaat beseffen dat het tijd is om los te laten en daar gaan we samen aan werken. 

Ieder traject is uniek en iedere sessie is uniek. Net zoals jij ook uniek bent. Methoden en middelen die ik gebruik zijn altijd afgestemd op de persoon met wie ik werk. Ik werk met familieopstellingen, zet geleide meditatie in, neem je mee naar het bos of het strand, geef je korte teken-en schrijfopdrachten, ik werk met associatiekaarten en  benut de natuur om je te laten voelen en ervaren wat er allemaal in jou aanwezig is.  Je mag helemaal vrijuit spreken, er is ruimte voor schaamte en angst en bovenal krijg je tijd en aandacht voor alles wat er in jou huist. 

Foto 2019: Kort na mijn Monk Chat in één van de vele tempels in Chang Mai (Thailand)

Je moet soms lang op de drempel van de vragen staan, eer je een voet durft te zetten op de trede van het antwoord.

-R.M. Rilke-

Coachtraject op Schier

Op weg naar de veerhaven begin je al met loslaten. eenmaal aan boord zijn de 45 minuten die de overtocht duurt precies genoeg om je dagelijkse beslommeringen achter te laten en de switch te maken naar tijd voor jezelf.  Je bent begonnen!

Zo vaar je langzaam naar rust, natuur, schoonheid, verstilling, reflectie, tijd en aandacht.

Ik ontvang je in mijn eilanderhuisje en ga met je in gesprek. Omdat je investeert in een langere reistijd, duren onze gesprekken langer dan gemiddeld, zodat je mij optimaal in kunt zetten bij jouw hulpvraag.

Indien gewenst zet ik mijn netwerk in om je te helpen met het vinden van een fijne plek, passend bij jouw wensen en budget.  

We gaan aan de wandel, ik neem je mee naar stille en verborgen plekjes, waar we ongestoord kunnen praten, waar je tegen de wind in mag schreeuwen als je daar behoefte aan hebt. Ik laat je ervaren hoe je eenvoudig mindfulness in je dagelijks leven toe kunt passen en wat meditatie voor jou kan betekenen. 

 

Coachfinder

Ik ben aangesloten en geverifieerd door Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine, dé autoriteit in Nederland op het gebied van persoonlijke groei – al bijna 40 jaar. Wij geloven dat coaching een belangrijke stap is in zelfontwikkeling, maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Met meer dan 800 aangesloten coaches is Coachfinder het grootste coachplatform van Nederland. Coaches die een geaccrediteerde coachopleiding hebben afgerond kunnen zich hiervoor registreren.

Online coaching

Ben je positief getest of zit je tijdelijk in quarantaine? We kunnen onze gesprekken online voeren via Skype (of een ander medium).

Je hoeft de deur niet uit hoeft en je kan in je eigen vertrouwde omgeving met  jouw coachvraag aan de slag.

Zodra de verbinding is verbroken kan je nog even wat tijd te nemen voor jezelf, bijvoorbeeld door het schrijven van een reflectieverslag.Dit is zeker bevorderlijk als het gaat over het integreren van  nieuw verworven inzichten. 

Jacqueline haalt mij altijd uit een doodlopend straatje. Met haar vragen, haar empathie, haar scherpe geest en praktische instelling. 

TB

Jacqueline heeft me mijn ogen geopend voor mijn innerlijke wereld. Een wereld die mooier is dan ik ooit had durven dromen. Met heel veel geduld en compassie leidde ze mij weer terug naar daar waar ik moest zijn: dicht bij mezelf.

Bas de Bruin

Love the depth Jacqueline is able to go, the absolute honesty and ability to be comfortable about herself.

I learnt from her about being bold, socially. She walks up to anyone and not only to get a joyful conversation going but to generate warmth and love wherever she goes….

I learnt from her that it’s okay to be different, in fact we aren’t different we are actually like so many other people.

I learnt from Jacqueline to continue to be kind.

K.Saward

Pin It on Pinterest

Share This