COACH

Ik ben gecertificeerd coach en tevens NLP Practitioner. Mijn opleiding heb ik genoten bij Phoenix Opleidingen in Utrecht, alwaar ik de Post HBO opleiding Professionele Communicatie heb gevolgd. In deze opleiding zijn Systemisch Werk (familieopstellingen) Transactionele Analyse en NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) samengevoegd. Ik heb mijzelf gedurende deze drie jaar binnenste buiten gekeerd en een schat aan inzichten verworven. Immers een goede coach kan jou alleen maar helpen wanneer zij/hij zichzelf goed kent? Je hebt er niets aan als jouw coach nog niet tot haar/zijn eigen kern is doorgedrongen. Zo heb ik The Presence Process van Michael Brown een aantal keer doorlopen en blijf ik mijzelf voortdurend ontwikkelen om jou nóg beter te kunnen lezen en begeleiden. 

De waan van de dag Je zit er middenin en weet niet hoe je daaruit kan komen. Tóch weet je dat je zo niet verder door wilt. Wat dan wel? Je hebt wel eens vaker een paar coachsessies gehad, of bij een psycholoog gesprekken gevoerd maar het heeft je niet gebracht wat je zou willen. Waarom zou je dan bij mij komen? Goeie vraag!  

 

 

 

Je moet soms lang op de drempel van de vragen staan, eer je een voet durft te zetten op de trede van het antwoord.

-R.M. Rilke-

Mijn clienten vinden het vooral erg fijn dat ze gehoord worden. Wat er gebeurt tijdens onze sessies noem ik “zoekend praten”. Jij vertelt, ik moedig je aan, rem je soms waar nodig een beetje af, stel heel af en toe een vraag, ik kijk naar je en ik zie je. En dan merk je dat je al pratend tot je eigen antwoorden komt. Ik vind het iedere keer weer een eer wanneer ik getuige mag zijn van inzichten die mensen uit zichzelf weten te halen. Wanneer je niet weet waar je moet beginnen met praten, of wanneer je helemaal niet zo’n prater bent kan ik je ook helpen. De sleutel ligt in een wederzijds vertrouwen.  

Ieder traject is uniek en iedere sessie is uniek. Net zoals jij ook uniek bent. Methoden en middelen die ik gebruik zijn altijd afgestemd op de persoon met wie ik werk. Ik werk met familieopstellingen, zet geleide meditatie in, neem je mee naar het bos of het strand, laat je korte schrijfopdrachten uitvoeren, werk met associatiekaarten en nog veel meer. Bovenal geef ik je tijd en aandacht. 

Ik wil graag jouw verhaal horen en ik zie je graag goed in je vel zitten.  Oude patronen en emoties zoals woede, angst en verdriet we gaan ze vast ontmoeten. Maar je hoeft ze niet alleen onder ogen te komen. Ik ben bij je om je te ondersteunen. En ook om ervoor te zorgen dat je hier niet in blijft hangen.  

Vanwege de Covid-19 situatie kunnen de gesprekken online plaats vinden via Skype (of een ander medium). Voordeel is dat je er de deur niet voor uit hoeft en kan je in je eigen vertrouwde omgeving met mij aan de slag. Ook na afloop van de gesprekken kan het fijn zijn om nog even wat tijd te nemen voor jezelf bijvoorbeeld door het schrijven van een reflectieverslag. Zodra de verbinding is verbroken kan je nog even heerlijk op je eigen plek ons gesprek op je in laten werken. Dit is zeker bevorderlijk als het gaat over het integreren van  nieuw verworven inzichten. 

Maar je kan ook bij mij op het heerlijke Schiermonnikoog komen voor één of meerdere dagen. Ik maak graag voor jouw budget een passend voorstel. Uiteraard werken we volgens de dan geldende RIVM maatregelen. Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op. 

Kijk alvast op het arrangement “Me time op Schier” dat ik dit seizoen aanbied. Wie weet is het iets voor jou?

Jacqueline haalt mij altijd uit een doodlopend straatje. Met haar vragen, haar empathie, haar scherpe geest en praktische instelling. 

TB

Jacqueline heeft me mijn ogen geopend voor mijn innerlijke wereld. Een wereld die mooier is dan ik ooit had durven dromen. Met heel veel geduld en compassie leidde ze mij weer terug naar daar waar ik moest zijn: dicht bij mezelf.

Bas de Bruin

Love the depth Jacqueline is able to go, the absolute honesty and ability to be comfortable about herself.

I learnt from her about being bold, socially. She walks up to anyone and not only to get a joyful conversation going but to generate warmth and love wherever she goes….

I learnt from her that it’s okay to be different, in fact we aren’t different we are actually like so many other people.

I learnt from Jacqueline to continue to be kind.

K.Saward

Pin It on Pinterest

Share This