COACH

Zoek je een coach op Schiermonnikoog? Ik ben gecertificeerd coach en tevens NLP Practitioner. Mijn opleiding heb ik genoten bij Phoenix Opleidingen in Utrecht, alwaar ik de Post HBO opleiding Professionele Communicatie heb gevolgd. In deze opleiding zijn Systemisch Werk (familieopstellingen) Transactionele Analyse en NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) samengevoegd.

Ik heb mijzelf gedurende deze drie jaar binnenste buiten gekeerd en een schat aan inzichten verworven. Immers een goede coach kan jou alleen maar helpen wanneer zij/hij zichzelf goed kent? Je hebt er niets aan als jouw coach nog niet tot haar/zijn eigen kern is doorgedrongen.

Zo heb ik The Presence Process van Michael Brown een aantal keer doorlopen en blijf ik mijzelf voortdurend ontwikkelen om jou nóg beter te kunnen lezen en begeleiden. En uiteraard hebben mijn solo reizen mij geholpen in mijn zoektocht naar mijn diepe wezen.

Sinds 1991 woon en werk ik op het prachtige Schiermonnikoog. Het eilandleven heeft ook zeker bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. De relatieve rust, ruimte en pure schoonheid van de natuur zijn voor mij fantastische hulpbronnen.

 

 

 

Je moet soms lang op de drempel van de vragen staan, eer je een voet durft te zetten op de trede van het antwoord.

-R.M. Rilke-

Mensen die ik coach vinden het vooral erg fijn dat ze door mij gehoord worden. Wat er gebeurt tijdens onze sessies noem ik “zoekend praten”. Jij vertelt, ik moedig je aan, rem je soms waar nodig een beetje af, stel heel af en toe een vraag, ik kijk naar je en ik zie je. En dan merk je dat je al pratend tot je eigen antwoorden komt. Ik vind het iedere keer weer een eer wanneer ik getuige mag zijn van inzichten die mensen uit zichzelf weten te halen. Wanneer je niet weet waar je moet beginnen met praten, of wanneer je helemaal niet zo’n prater help ik je.

Oude patronen en emoties zoals woede, angst en verdriet we gaan ze vast ontmoeten. Maar je hoeft ze niet alleen onder ogen te komen. Ik ben bij je om je te ondersteunen. En ook om ervoor te zorgen dat je hier niet in blijft hangen. Het kan soms confronterend zijn om delen van jezelf tegen te komen die je nog niet kende of die je al jaren op slime wijze weet te onderdrukken of te verstoppen. Je gaat ze  onder ogen komen en leert waarom ze al die tijd bij je zijn geweest. 

Je gaat beseffen dat het tijd is om los te laten en daar gaan we samen aan werken. 

Ieder traject is uniek en iedere sessie is uniek. Net zoals jij ook uniek bent. Methoden en middelen die ik gebruik zijn altijd afgestemd op de persoon met wie ik werk. Ik werk met familieopstellingen, zet geleide meditatie in, neem je mee naar het bos of het strand, geef je korte teken-en schrijfopdrachten, ik werk met associatiekaarten en  benut de natuur om je te laten voelen en ervaren wat er allemaal in jou aanwezig is.  Je mag helemaal vrijuit spreken, er is ruimte voor schaamte en angst en bovenal krijg je tijd en aandacht voor alles wat er in jou huist. 

Covid 19

Vanwege de Covid-19 situatie kunnen de gesprekken online plaats vinden via Skype (of een ander medium). Voordeel is dat je er de deur niet voor uit hoeft en kan je in je eigen vertrouwde omgeving met mij aan de slag. Ook na afloop van de gesprekken kan het fijn zijn om nog even wat tijd te nemen voor jezelf bijvoorbeeld door het schrijven van een reflectieverslag. Zodra de verbinding is verbroken kan je nog even heerlijk op je eigen plek ons gesprek op je in laten werken. Dit is zeker bevorderlijk als het gaat over het integreren van  nieuw verworven inzichten. 

Coaching op Schiermonnikoog

Maar je kunt ook naar Schiermonnikoog komen voor één of meerdere dagen. Tijdens de landelijke lock down kunnen we op Schiermonnikoog nog steeds gasten ontvangen. Hier vind je rust en ruimte en zul je ervaren dat de schitterende natuur in combinatie met coaching jou zeker zal helpen met je vraagstukken!

Uiteraard werken we volgens de dan geldende RIVM maatregelen. Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op

Kijk alvast op het arrangement “Me time op Schier” dat ik dit seizoen aanbied. Wie weet is het iets voor jou?

Jacqueline haalt mij altijd uit een doodlopend straatje. Met haar vragen, haar empathie, haar scherpe geest en praktische instelling. 

TB

Jacqueline heeft me mijn ogen geopend voor mijn innerlijke wereld. Een wereld die mooier is dan ik ooit had durven dromen. Met heel veel geduld en compassie leidde ze mij weer terug naar daar waar ik moest zijn: dicht bij mezelf.

Bas de Bruin

Love the depth Jacqueline is able to go, the absolute honesty and ability to be comfortable about herself.

I learnt from her about being bold, socially. She walks up to anyone and not only to get a joyful conversation going but to generate warmth and love wherever she goes….

I learnt from her that it’s okay to be different, in fact we aren’t different we are actually like so many other people.

I learnt from Jacqueline to continue to be kind.

K.Saward

Pin It on Pinterest

Share This