LEVENSKUNSTENAAR

Mijn vrienden en familie noemen me Sjak.

Ik wás van veel drama, maar daar heb ik afscheid van genomen. Toen ik eenmaal doorkreeg dat drama niets anders is dan een activiteit die zorgt voor onnodige opschudding ben ik daar bewust mee aan de slag gegaan. Met als gevolg dat ik met veel meer rust en aandacht het leven kan vieren.  

Vrij als een vogel, dat is hoe ik mij voel. Ik heb het leven lief! 

Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin met twee lieve ouders en een twee jaar oudere zus in de provincie Groningen. We zijn als gezin veel verhuisd met de daarbij behorende wisselingen van scholen en vriendschappen. Hierdoor weet ik dat ik leef als een kameleon. Ik pas me heel makkelijk aan mijn nieuwe situatie aan. Daar waar ik lange tijd een gevoel van onrust ervoer over al die wisselingen realiseer ik me nu dat diep van binnen het wel klopt. Ik ben van veel…Veel huizen, veel scholen, veel vrienden, veel afscheid, veel werkgevers, veel liefde, veel verdriet, veel gevoel, veel lol.  

 

 

 

Het leven kan slechts achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.  

– Søren Kierkegaard – 

Trots ben ik op mijn volwassen zoon. Hij ontdekte al op jonge leeftijd dat zijn geluk en levensenergie op het strand te vinden zijn; de wind brengt hem waar hij wil zijn. Naar hem heb ik veel gekeken (met ál mijn zintuigen…) en door hem geworden. Zijn komst in mijn leven vervult me met grote dankbaarheid. We hebben een paar mooie reizen samen gemaakt en daardoor tijd voor prachtige gesprekken gehad, die we nu in het dagelijks leven gelukkig nog steeds kunnen voeren. 

Mijn grote kracht en kwaliteit zijn mijn humor en vermogen tot luisteren met aandacht. Ik heb het mijzelf niet altijd makkelijk gemaakt op mijn levenspad. Zowel in de liefde, als in wonen en werken kijk ik terug op veel onrust, onvervulde verlangens, ja ook wanhoop en verdriet. Nu kan ik juist deze ervaringen inzetten om jou te helpen! 

Ik voel mij rijk door de vele levenslessen die ik heb mogen leren. Mijn (levens)reizen zijn vooral erg dienend geweest om te realiseren ik het leven wil léven en dat mijn thuis op Schiermonnikoog is. De mensen die ik heb ontmoet, de lessen die zij me hebben geleerd als ook de lessen die de natuur me geeft zal ik nooit vergeten en ik ben nog lang niet uitgeleerd… Ik ben en ik word! 

Neem gerust een kijkje op mijn Reisblogs om te zien hoe mijn soloreizen naar Tasmanie, Thailand en Europa waren. Ook kun je een verslag lezen van mijn pelgrimstocht (800 km) naar Santiago de Compostella.

Uiteraard hoor ik heel graag wie jij bent, wie jij wordt en wat jouw drama’s zijn!  Wil jij jouw verhaal met mij delen en zo samen met mij onderzoeken waar je met jouw levenslessen verder kunt? Neem dan contact met me op en we maken een afspraak. Of misschien is mijn aanbod Me-time op Schier net iets voor jou!

Pin It on Pinterest

Share This