Logo Begin maar WandelCoach op Schiermonnikoog Jacqueline Mulder Coachfinder.

MINDFUL WANDELEN

Naast mijn coaching bied ik Mindful Wandelen voor kleine groepen volwassenen aan. Ik laat je kennis maken met deze ontspannen manier van wandelen en welk effecten dit ook meteen heeft op je dagelijks leven.

Het was de Vietnamese boeddhistische monnik Thich Nath Hanh die in de vroege jaren 70 het begrip mindfulness naar de westerse wereld heeft gebracht. Hij overleed in januari 2022 maar heeft een rijke erfenis achtergelaten aan kennis. Hij schreef meer dan 100 boeken waarvan een groot deel ook naar het Nederlands is vertaald. Zijn loopmeditaties worden over de hele wereld gebezigd. 

Zijn boeken en levenswijze zijn een enorme inspiratiebron voor mij en ik draag graag wat van mijn kennis en inzichten over tijdens deze wandeling middels oefeningen en verhalen. Zo kun je ook thuis mindful wandelen implementeren in je eigen leven. 

Tijdens mijn pelgrimages naar Santiago de Compostella (800 en 240 km) heb ik zelf de kracht van mindful wandelen ontdekt. Elke dag niets anders aan je hoofd dan: “Waar slaap ik vanavond, hoe kom ik aan eten en wie ontmoet ik onderweg? “.

Tijdens mindful wandelen leer je om je hoofd leeg te maken en even uit je dagelijkse routine te stappen. Het gaat bij mindful wandelen niet om de afstand of de snelheid, maar om de aandacht voor elke stap die je zet. Je wandelt als het ware naar binnen. 

Ervaren en onervaren wandelaars kunnen zich via WhatsApp bij mij opgeven.Na aanmelding krijg je de startlocatie en verdere gegevens. De wandelingen gaan door bij minimaal 4 deelnemers. Om voldoende aandacht te kunnen geven aan alle deelnemers zijn de groepen niet groter dan 10 personen.

Hoe mindful wandelen (in een uurtje) tastbaar kan worden en behulpzaam kan blijken! Jacqueline leerde mij de beginselen met haar heldere uitleg, luisterend oor, nuchtere kijk op het leven en een schat aan levenswijsheden. ‘Ga eerst maar eens je pas vertragen…’ Ik wou dat ik onze sessie had opgenomen om de wandeling thuis nog heel vaak ‘met Jacqueline’ na te kunnen lopen.
Carla

Mijn dank is groot Jacqueline!
Ik vind het heel bijzonder hoe jij mijn 2 “vragen” bij elkaar gebracht hebt. Het heeft mij zeer geraakt en mij weer op een nieuw spoor gezet, voorzien van metaforen die ik niet kwijt zal raken. Wie weet wat deze wandeling (en veel meer dan dat…) allemaal teweeg kan brengen.

H.

Pin It on Pinterest

Share This