reizen

Mijn avontuur start op 31 december 2018. Dan vlieg ik vanuit Amsterdam via Kuala Lumpur naar Melbourne. Rond middernacht zal ik boven Roemenië vliegen en hoop ik op een spectaculair uitzicht op vuurwerk onder ons. Ik zie mijzelf al met een glas bubbels in de hand mijn buren een Happy New Year wensen. Ik heb mezelf In Kuala Lumpur voor €35,- een kamer voor 3 uur gereserveerd. Net even lekker om te douchen en te relaxen. Daarna vlieg ik dan eindelijk door naar Tim. Tegen die tijd is het 9 maanden geleden dat ik hem naar Schiphol bracht. Mán wat een heftigheid was dat zeg! Daarover meer in één van mijn blogs. Tim is mijn grote inspiratiebron en grote steun in het realiseren van mijn plannen. Soms voelt het alsof ik in mijn tweede jeugd zit. Helaas werkt het lijf niet altijd mee, maar in mijn hoofd en hart bruis en bubbel ik! In Melbourne zullen we waarschijnlijk 1 of 2 dagen blijven om van daaruit de ferry naar Tasmanie te nemen. We blijven natuurlijk eilanders....Tim heeft een busje en ik heb heel stoer een hangmat met muskietennet gekocht om in te slapen. We zullen zo af en toe vast wel eens wisselen van slaapplek en ik kan me zo voorstellen dat ik zo af en toe ook gewoon naar een echt bed verlang. Die kunnen we dan boeken via Couchsurf, Airbnb, hostels, housesitting etc. We plannen niets en dat maakt het nou zojuist zo heerlijk (ont)spannend....We verheugen ons op al het natuurschoon en avonturen die daar op ons liggen te wachten.


Na een maand samen opgetrokken te hebben gaan we ieder weer onze eigen weg. Tim moet zijn busje dan weer verkopen en zal niet lang daarna weer terug naar Schiermonnikoog vertrekken. Ik wil heel graag een maand naar India, Thailand of een Indonesisch eiland om me daar in een Ashram te wijden aan het oefenen in dagstructuur, meditatie en leven zonder prikkels. Daarna ga ik naar mijn ouders in Spanje, zij zitten meestal 6 maanden per jaar in Benidorm (lekker contrast...) en is een mooie onderbreking wanneer je elkaar zolang niet zal zien. Van daaruit pak ik de trein en reis ik via Madrid naar Saint Jean Pied de Port....

Het vertrekpunt van mijn pelgristocht naar Santiago de Compostella. 800 kilometer lopen en 1 van mijn lang gekoesterde dromen vervullen. Ik leg de lat laag door ca 15-20 km per dag te gaan lopen. Na zo'n twee maanden zal ik dan zo rond mijn verjaardag op 5 mei het eindpunt in Finisterre bereiken. Wat ik daarna ga doen is nog niet helemaal duidelijk, maar het idee is om, wanneer het me te warm wordt in Spanje (of Portugal) af te reizen naar Schotland. Lijkt me zalig om me daar in een heel klein dorpje terug te trekken en op te gaan in een kleine gemeenschap, wandelen, lezen en goede gesprekken voeren. Echter.... dit zijn alemaal ideeen over hóe mijn reis zou kunnen verlopen. Het enige dat vaststaat is mijn ticket die ik heb geboekt naar Melbourne. Situaties en mensen die ik ga ontmoeten kunnen ervoor zorgen dat ik misschien wel op hele andere plekken in de wereld terecht ga komen!