+31 (0)6 407 702 69 info@beginmaar.nl

Mindfulness aan Zee

Sta even stil op Schiermonnikoog

Nog even geduld…*

Hoe fijn is het om tijdens je verblijf op Schiermonnikoog samen met een groepje rustzoekers echt even stil te staan bij wat er zich in en om je heen afspeelt? Begin of eindig je verblijf op het eiland in volledige ontspanning.

Tijdens de Mindfulness aan zee sessies gaan we bij mooi weer buiten op het strand, in de duinen, het bos of aan het Wad op een hele laagdrempelige en toegankelijke manier kennis maken met mindfulness. Je krijgt aanwijzingen en oefeningen om kalmte en gemoedsrust  in je zelf te vinden.

We sluiten de sessie af met een zalige ontspannen Yoga Nidra oefening. Yoga Nidra,  betekent letterlijk “slaap van de yogi’s”, en wordt ook wel gezien als een geleide meditatievorm waarin lichaam en geest in een hele diepe staat van ontspanning raken. De begrippen tijd en locatie bestaan even niet en is om die reden dan ook zeer effectief voor het herstel van lichaam en geest. 

Zorg dat je los zittende kleding draagt en neem een groot kleed/badlaken mee.

In de winter en bij slecht weer vinden de Mindfulness sessies binnen plaats.

*De verwachting is dat de Mindfulness aan Zee sessies medio april/mei zullen starten. Hou deze pagina in de gaten.

 

 

 

Na afloop…

Zie je nog scherper de contouren van de duindoorns, ruik je het Wad al terwijl je door het dorp loopt, hoor je het ritselen van de fazant voordat hij luid kraaiend wegfladdert uit een duindoornstruik en het voorbijdrijven van de wolken zijn als jouw gedachten…Licht en luchtig. Kortom na een Mindful aan Zee sessie ben je volledig aanwezig in jezelf en ga je helemaal opgeladen weer naar huis.

 

ONT-moeten

De sessies zijn ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Blijf na afloop gerust wat hangen en spreek bijvoorbeeld af voor een wandeling of een kop thee.

Voel je niet verplicht, want als je geen contact wilt en lekker alleen naar huis wilt na afloop, kan dat natuurlijk. Gewoon doen! Je bent hier om te ont-moeten…

per persoon

Start je verblijf op Schiermonnikoog Mindful!

Deze Mindfulness aan Zee sessies zijn geschikt voor volwassenen. Heb je te maken met (mentale) gezondheidsproblemen of ben je zwanger, geef dat even aan bij je aanmelding, dan kan ik hier rekening mee houden. 

N

Mindful wandelen

N

Mindful eten

N

Mindful ademen

N

Ontspan met Yoga Nidra

N

Nieuwe ontmoetingen

N

60 minuten

Mindfulness tijdens wandelcoaching

Tijdens mijn wandel coaching merk ik dat mensen het vaak lastig vinden om  in het dagelijks leven, bijvoorbeeld op de werkvloer of in de thuis situatie, even tot rust te komen. Ik laat hen dan ervaren hoe het voelt als ze een mindful oefening toe passen.

Want juist door een oefening(onder begeleiding) zelf te ervaren komt vaak het aha moment. Door er vervolgens dieper op in te gaan komt er ook bewustzijn in de positieve gevolgen ervan. Deze realisatie geeft enorm veel ondersteuning in zelf vertrouwen.

Mindfulness = Leven in aandacht 

Thich Nhat Hanh

Het was deze boeddhistische monnik, dichter en vredesactivist, afkomstig uit Vietnam, geboren in 1926 en op 16-jarige leeftijd ingetreden in een klooster in Hué die een belangrijke bijdrage heeft geleverd om het boeddhisme toegankelijk te maken voor de westerse wereld. Hij vertaalde de boeddhistische wijsheid naar praktische adviezen voor het dagelijks leven.

 

Op mijn reis kwam ik via verschillende reisgenoten in aanraking met de onuitputtelijke kennis van het boeddhisme van deze vriendelijke vernieuwende en populaire boeddhistische leraar. Door zijn boeken te lezen en zijn lessen te volgen kon ik een mooie stap zetten in mijn verdere spirituele ontwikkeling.

Begin maar WandelCoach op Schiermonnikoog Jacqueline Mulder Coachfinder.

Bel of WhatsApp me gerust. Ik kom graag met je in contact.