+31 (0)6 407 702 69 info@beginmaar.nl

Mindfulness aan Zee

Workshop Ademhaling & Mindfulness

Vrij van stress terug naar huis

Leer in 2 uur hoe jouw eigen ademhaling en mindfulness jou richting een stress vrij leven kunnen helpen!

Wanneer je vrijuit kunt ademen, kun je ook vrijuit leven!

Vaak ademen mensen niet vrijuit omdat ze (onbewust) nog het een en ander vasthouden. Denk bijvoorbeeld aan onverwerkte trauma’s of vastgeroeste patronen. Door je te verbinden met je ademhaling, maak je ook verbinding met deze stukken.

In deze workshop maak je op een veilige manier kennis met de kracht van ademhaling en mindfulness. Ik laat je kennis maken met verschillende technieken. Je zult meteen ontspanning en rust ervaren!

We werken in een klein groepje van 4 deelnemers. Zo is er ruimte en aandacht voor elkaar en kan ik als begeleider ook goed inspelen op dat wat zich aandient.

Overigens hóef je niet je ziele roerselen te delen. De kans is immers groot dat je de andere deelnemers helemaal niet kent. Ik kan me voorstellen dat je dat spannend vindt. Je mag erop vertrouwen  dat je veilig bent tijdens deze workshop.

Tijdens de Mindfulness aan zee sessies gaan we bij mooi weer buiten op het strand, in de duinen, het bos of bij het Wad aan het werk.

Zorg dat je los zittende kleding draagt en neem een groot kleed/badlaken mee.

In de winter en bij slecht weer ( regen en/of harde wind) vinden de Mindfulness sessies binnen plaats.

 

 

 

 

Na afloop…

Zie je nog scherper de contouren van de duindoorns, ruik je het Wad al terwijl je nog in het dorp loopt, hoor je het ritselen van de fazant voordat hij luid kraaiend wegfladdert uit een duindoornstruik en het voorbijdrijven van de wolken zijn als jouw gedachten…Licht en luchtig.

Je bent je bewust van je ademhaling en dat ie gaat zoals ie gaat, nu met de kennis en ervaring dat jij deze in kunt zetten om (je) beter te voelen. Kortom na een Mindfulness aan Zee sessie ben je volledig aanwezig in jezelf en ga je helemaal opgeladen weer naar huis.

 

Indien je na afloop het idee hebt dat je dieper in wilt gaan op hetgeen je tegen bent gekomen, mag je me altijd benaderen voor een privesessie. Kijk hiervoor ook onder mijn aanbod op Wandelcoaching, Adem coaching en Combinatie Coach Traject

ONT-moeten

De sessies zijn ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Blijf na afloop gerust wat hangen en spreek bijvoorbeeld af voor een wandeling of een kop thee.

Voel je niet verplicht, want als je geen contact wilt en lekker alleen naar huis wilt na afloop, kan dat natuurlijk. Gewoon doen! Je bent hier om te ont-moeten…

per persoon

Begin jouw stress vrije leven op Schiermonnikoog

Deze Mindfulness aan Zee sessies zijn geschikt voor volwassenen. Heb je te maken met (mentale) gezondheidsproblemen of ben je zwanger, geef dat even aan bij je aanmelding, dan kan ik hier rekening mee houden. Lees ook de lijst van contraindicaties op mijn homepagina.

De sessies gaan door bij minimum aantal aanmeldingen van 2 personen. De sessie kan dan wat korter duren, maar je krijgt wel meer persoonlijke aandacht!

N

Mindfulness

N

Ademoefeningen

N

Stress release

N

Bevrijding

N

Thee en lekkers

N

Nieuwe ontmoetingen

N

2 uur

Mindfulness tijdens wandelcoaching

Tijdens mijn wandel coaching merk ik dat mensen het vaak lastig vinden om  in het dagelijks leven, bijvoorbeeld op de werkvloer of in de thuis situatie, even tot rust te komen. Ik laat hen dan ervaren hoe het voelt als ze een mindful oefening toe passen.

Want juist door een oefening(onder begeleiding) zelf te ervaren komt vaak het aha moment. Door er vervolgens dieper op in te gaan komt er ook bewustzijn in de positieve gevolgen ervan. Deze realisatie geeft enorm veel ondersteuning in zelf vertrouwen.

Mindfulness = Leven in aandacht 

Thich Nhat Hanh

Het was deze boeddhistische monnik, dichter en vredesactivist, afkomstig uit Vietnam, geboren in 1926 en op 16-jarige leeftijd ingetreden in een klooster in Hué die een belangrijke bijdrage heeft geleverd om het boeddhisme toegankelijk te maken voor de westerse wereld. Hij vertaalde de boeddhistische wijsheid naar praktische adviezen voor het dagelijks leven.

 

Op mijn reis kwam ik via verschillende reisgenoten in aanraking met de onuitputtelijke kennis van het boeddhisme van deze vriendelijke vernieuwende en populaire boeddhistische leraar. Door zijn boeken te lezen en zijn lessen te volgen kon ik een mooie stap zetten in mijn verdere spirituele ontwikkeling.