Deprecated: Optional parameter $post_types declared before required parameter $location is implicitly treated as a required parameter in /home/beginmaar.nl/public_html/beginmaar.nl/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783
Wandelcoaching Wandelcoach Wandelcoaching Schiermonnikoog
+31 (0)6 407 702 69 info@beginmaar.nl

Wandel coaching

In 75 minuten van buiten naar binnen wandelen

Tarieven Wandelcoach Schiermonnikoog Begin maar Mindful wandelen
Coach op Schiermonnikoog-Over mij-Dagelijkse moed

Incl. btw

Ja, ik wil een wandelsessie.

Wanneer je een sessie boekt, hebben we eerst contact per whatsapp, email of telefonisch. Ik vraag je om (in het kort) je coach vraag te formuleren waaraan je met mij zou willen werken. Daags voordat we van start gaan ontvang je van mij de start locatie. Deze is altijd verschillend en afhankelijk van de drukte op het eiland en de weersomstandigheden. En ja, ook afhankelijk van jouw vraag! Ik woon en werk ruim 30 jaar op Schiermonnikoog en ken de mooie plekjes waar we ongestoord kunnen wandelen.

Wat mag je verwachten?

N

Ervaren wandelcoach

N

Mindful wandelen

N

75 minuten

N

Ademhalingsoefeningen

N

Systemische benadering

N

Resultaat

* Krijg je de wandelsessie van je werkgever vergoedt? Dan geldt een tarief van € 95, – exclusief btw.

Wandelen op een rijtje

Ervaren wandelcoach

Ik heb in de loop der jaren al vele mensen op weg geholpen tijdens mijn wandelcoach sessies. Ik ben een no-nonsens coach. Ik zet je in 75 minuten voor de kern van jouw vraagstuk. De antwoorden heb je al in je, ik loop slechts naast je, moedig je aan, steun je, verbind me met je.

Ik stel de juiste vragen en neem daarbij geen blad voor mijn mond. Ik zie precies wat je aan kan, en soms duw ik je liefdevol net even over dat randje omdat ik zie dat je er bijna bent. Maar ik ga nooit over jouw grens.

Ik ben een groot liefhebber van mindful wandelen. We vertragen regelmatig de pas, doe ademhalingsoefeningen met je, kijk systemisch naar je vraagstuk en ik zet alle elementen in die de natuur ons biedt.

Wandelen verlaagt stress

Tijdens het wandelen merk je dat je hoofd steeds kalmer wordt en je steeds beter kunt genieten van de omgeving en de stilte in jezelf.

Een wandeling in de natuur levert je een betere concentratie, snellere reactietijden, meer aandacht en meer ruimtelijk werkgeheugen en het verhoogt je creativiteit.

Diverse onderzoeken tonen aan dat dit met name geldt voor wandelen in de natuur. Zoek thuis dus het park, bos of strand op! Wandelen op de loopband, kan goed voor je conditie zijn, maar levert minder voordelen op.

“Bewust wandelen, terwijl je een probleem of verlangen in je achterhoofd houdt, kan de starheid van een traumatische herinnering of een negatieve geestestoestand snel oplossen, waardoor de onaangename associaties ervan in slechts een half uur tijd verdwijnen. Hoewel wandelen altijd een natuurlijk onderdeel van het leven is geweest, wordt het belang ervan voor het bevorderen en behouden van de geestelijke gezondheid pas onlangs herontdekt. We kunnen ons oefenen door eigen wandeltochten te creëren en om zo ons mentale, emotionele en spirituele welzijn te herstellen en de gezondheid van ons lichaam te verjongen.”²

²`Walking your blues  away` door Psycholoog Thom Hartmann.

 

Wandelen is gezond

Dat wandelen veel gezondheidsvoordelen oplevert is geen geheim. En als je dan ook nog eens kunt wandelen op het schitterende wandeleiland Schiermonnikoog heb je een win-win situatie.

Wandelen verlaagt het risico op diabetes  Het is ook een perfecte oplossing om je conditie van nul naar beter op te bouwen. Je kan het dagelijks doen, je vergroot gewoon iedere dag je rondje en binnen een paar dagen begin je de eerste verschillen al op te merken. Wel belangrijk is om het regelmatig te doen. Bij voorkeur iedere dag een half uur of in ieder geval ca. 2,5 uur per week.

En wil je afvallen? Wandelen is de ideale vetverbrander!

Kijk voor inspiratie onderstaand onderzoek van het Diabetes Fonds maar eens. Ook als je geen diabetes klachten hebt hoop ik dat je motivatie uit dit filmpje kunt halen om te beginnen.

 

Sociale waarde van wandelen 

Wanneer je samen wandelt komen de gesprekken vaak als vanzelf. Ook de stiltes die in meer statische settings nogal eens ongemakkelijk aan kunnen voelen, zijn tijdens wandelingen af en toe een welkome aanvulling. Jij en je gesprekspartner kunnen ongestoord even naar binnen keren en laten bezinken wat er zojuist is gezegd.

 

Volgens een onderzoek van sociaal psycholoog Christine Webb, Maya Rossignac-Milon, and E. Tory Higgins aan de Universtiteit van Columbia kan wandelen met een partner sociale processen ten goede komen. Eén zo’n proces is het oplossen van conflicten –wandelen ondersteunt verschillende psychologische mechanismen voor verzoening. De synchrone wandel beweging zorgt ervoor dat partners een verhoogd positieve empathie en prosocialiteit vertonen.

Je loopt immers zij aan zij, terwijl je in andere (meer statische) omstandigheden thuis op de bank, in een restaurant of aan het bureau van je collega of leidinggevende zit. Terwijl je het conflict bespreekt houden jullie hetzelfde constante tempo aan, een parallel ritme van beweging en tijd. Je gedachten zijn in beweging en je creatieve brein wordt geactiveerd. Je stapt letterlijk en figuurlijk vooruit, jouw stappen coordineren niet alleen het gesprek, maar ook je gedachten en gevoelens. Je bent in zekere zin beter in staat om te integreren en te accepteren. Ook heb je meer aandacht voor het perspectief van je gesprekspartner, jullie zijn meer verbonden.

Heb je een conflict met je partner, collega of leidingegevende? Trek de wandelschoenen aan! Wil je eerst je vraag concretiseren? Boek dan één of meerdere wandelsessies met mij.

 

"Kom! Wie je ook bent. Zwerver, minnaar, liefhebber van het heengaan. Dit is geen karavaan van wanhoop. Ook al heb je je belofte duizendmaal gebroken. Kom opnieuw, kom."

-Rumi-

"Het leven kan slechts achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd. "

– Søren Kierkegaard –

"Een reis van 1000 mijl begint met de eerste stap."

-Lao Tse-